Til hovedinnhold

Oppussing av bad og våtrom

Et av de rommene som er vanskeligst å pusse opp, er badet. Her blir ofte prisen også høy, så derfor er det viktig å planlegge godt.

Downlights fra SG Armaturen i nisje på badet. Foto
Foto: SG Armaturen
  • Fleksibel belysning
  • Produkter som tåler fukt
  • Komfortabelt

Når du skal pusse opp bad og våtrom så må du forholde deg til krav og regler. Derfor blir prisen ofte høyere. Våre elektrikere kan hjelpe deg å finne de løsningene som passer godt for deg, og noen av tipsene har vi tatt med her i denne artikkelen.

Se våre huskelister for oppussing i andre rom her:

Hva må du tenke på rundt belysningen når du pusser opp badet?

  1. Fleksibel belysning
    Du må huske at du trenger ulikt lys til ulike tider på døgnet, og i ulike situasjoner. Gjerne et behagelig lys, men med mulighet for å nok og rett lys når du skal sminke deg, barbere deg eller gjøre andre ting hvor du ønsker å se godt.

  2. Krav og regler
    Det er egne regler til hvor du kan plassere lamper og hvor mye fukt de lampene må tåle.

Varmekabler, stråleovn eller panelovn på badet?

  1. Nok varme er viktig
    Et kaldt bad kan være utrivelig, så noe varme må du installere her. Men om du skal pusse opp uten å legge nytt gulv så er varmekabler uaktuelt. Da er en stråleovn eller panelovn gode alternativer.

  2. Husk termostat
    Du trenger ikke ha full varme på når det likevel er varmt nok på badet, så en termostat som styrer varmen er viktig. Da unngår du unødvendig høye strømregninger.

Vi har mange tips om oppvarming, og de har vi samlet til deg her:

Husk nok stikkontakter!

  1. Husk tannbørsten
    Det er ingen grunn til at tannbørsten ikke skal få sin egen stikkontakt - inne i skapet.

  2. Krav og regler
    Selv om det er tillatt med stikkontakter i sone 2, det vil si den sonen som er nærmest de våte områdene, er det likevel regler for hvor mye fukt stikkontaktene må tåle.

Les deg opp på regler og krav til stikkontakter i denne artikkelen:

Styr badet smart

  1. Lys tilpasset døgnrytmen din
    Dersom du våkner om natta og må på do, så kan det være fint at lyset ikke skrur seg på for fullt. Det rette smarthussystemet hjelper deg å styre dette, så søvnen din blir minst mulig forstyrret.

  2. Varme tilpasset døgnrytmen din
    Det er fint med varme på badet om morgenen og når du skal pusse tennene før du legger deg, men mange andre timer av døgnet trenger du kanskje ikke ha på full varme. Velg derfor en termostat som kan være del av smarthussystemet ditt, eller som er smart helt på egen hånd. Da kan du spare mye penger på strømregningen.

Her kan du lese mer om smarthus:

Bestill befaring

For å gi deg en pris på hvor mye det vil koste å pusse opp badet, er det viktig at elektrikeren har god informasjon om hva du trenger og hvordan det elektriske kan installeres. Det kan derfor være lurt å ta en befaring. Videobefaring kan fungere bra, og er enkelt både for deg og elektrikeren.

Finn elektriker nå

Lån til oppussing av badet

Våre elektrikere tilbyr finansiering. Det kan du lese mer om her, eller informere elektrikeren om når du bestiller befaring.

Finansiering